Papirkvaliteter og forædling

Hos topaper har vi et stort udvalg af papirkvaliteter, som du kan vælge til din tryksag. De mest almindelige kvaliteter er ubestrøget, silk og gloss.

Ubestrøget papir har en overflade med en særlig karakter og stoflighed. Du kender det fra printeren, bøger og brevpapir. Tonen er klar hvid. Da overfladen på papiret ikke er behandlet, vil farverne stå en anelse mere afdæmpet, med et smukt klassisk udtryk. Der er ingen genskin, og ubestrøget papir egner sig derfor særligt godt til tekst.

Gloss har en klar, hvid tone og en glansfuld bestrygning, som fremhæver farver og kontrast. Den egner sig derfor særligt godt til tryk med store billeder og andre visuelle elementer. Flyers og plakater laves ofte af denne kvalitet.

Silk er den gyldne mellemvej. Med sin silkematte bestrygning fås både læsbarheden fra det ubestrøget papir og fremhævelsen af farve og kontrast fra gloss. Tonen er klar hvid.

Naturpapir er også ubestrøget, men føles en anelse mere glat og kompakt i overfladen. Tonen er hvid med et varmt knæk.

Genbrugspapir er en af vores miljøvenlige kvaliteter, som ligeledes er ubestrøget. Papiret har en sart grålig tone, som giver din tryksag et helt særligt udtryk.

FSC®-certificeret papir er en miljøvenlig kvalitet, som findes i både gloss og silk med en klar hvid tone. Med FSC®-certificeret papir er du sikret en kvalitet, som kommer fra bæredygtig skovdrift.

Hos topaper finder du desuden et udvalg af specielle papirkvaliteter, som egner sig særligt godt til specifikke formål. Vælg postkortkarton, når du ønsker en forside med egenskaber som gloss og en ubestrøget bagside, der kan skrives på. Affiche-papir har en blåmeleret bagside, som minimerer gennemskin, hvis dine plakater monteres med baggrundsbelysning. Neonfarvet papir til dine plakater er et effektivt blikfang, og dit budskab står klart frem.

Vores papirkvaliteter fås i forskellige gramvægte fra 80 g til 400 g, alle med hver deres fordele. En lav gramvægt egner sig godt til tryksager, der skal printes på eller sendes med posten. Høje gramvægte signalerer kvalitet og egner sig godt til visitkort, postkort og foldere. En middel gramvægt er det rette valg, når både kvalitet og distribution vægtes højt, som ved brochurer, flyers og plakater.

Allervigtigst er dog, at der ikke findes nogle regler. Kun fantasien sætter grænser, og de mange kombinationer giver uanede muligheder.

Du kan også forædle dine tryksager med forskellige bestrygninger af lak, kacheringer og folie, enten på hele arkets flade eller blot fremhæve flotte detaljer. Forædling af din tryksag har mange fordele, både praktiske, æstetiske og effektfulde.

Lak bestryges på hele arket, og du kan vælge, om det skal være på én eller begge sider. Lak findes som mat og blank. Papiret får en slidstærk overflade, hvor både farve og kontrast fremhæves.

Kachering er en tynd folie, der beklæder papirets overflade. Det giver ligeledes papiret en slidstærk overflade, fremhæver kontrast og kan tilvælges på én eller begge sider. Foruden en mat og blank kachering findes soft touch, som er mat og silkeblød at røre ved.

Med partiel UV-lak kan du fremhæve fine detaljer med den klare, blanke lak, der går i ét med papiret. Partiel relieflak har samme effekt, men hæver sig fra papirets overflade og fremhæver effekten yderligere.

Skal menukortet kunne klare lidt ekstra, visitkortet efterlade et uforglemmeligt første indtryk eller logoet træde tydeligt frem, så er forædling den helt rigtige måde at gøre det på.

Du kan også tilføje en Pantonefarve til din tryksag. Denne specialfarve kan normalt ikke gengives i CMYK, og Pantonefarven giver dig derfor endnu flere muligheder for at opnå et smukt og farverigt resultat.

Tryksager med partiel lak eller Pantonefarve kan bestilles ved henvendelse til topapers kundeservice.

EASYBOX med dit eget design kommer i 5 forskellige papirvarianter og mere end 25 udformninger. De klassiske æsker findes i 350 g hvid chromokarton med bestrøget yderside, 350 g naturfarvet chromokarton med ubestrøget yderside, 350 g klar hvid chromosulfatkarton med bestrøget yderside og en 300 g brun ubestrøget kraftkarton. Forsendelsesæskerne kan købes i 230 g karton limet på 3 mm bølgepap.

Guldfolie, sølvfolie og partiel relieflak kan fremhæve flotte detaljer i æskens design og skabe en ekstra effekt, der bemærkes.

Tip

Bestiller du mange tryksager og har brug for at kende forskellen på de enkelte kvaliteter og forædlinger? Kontakt topapers kundeservice for at modtage vores papirkollektion med mere end 30 kvaliteter.